Tietoa sisäilmasta

Pakkanen kuivattaa sisäilmaa

3 marraskuun, 2023
Kun talvinen pakkasilma kuuraa maan ja hengitys muodostaa höyrypilviä, monet meistä nauttivat lämpimän kodin suojasta. Mutta tiesitkö, että kuiva pakkasilma voi vaikuttaa sisäilmaan ja terveyteesi monin tavoin?

Vedoton, puhdas korvausilma ikkunan kautta

9 lokakuun, 2023
Ennen 1990-lukua rakennetuissa kiinteistöistä puuttuu puolet ilmanvaihdosta, eli korvausilma usein kokonaan. Jos ulkoseinissä ei ole tuloilmakanavia, eikä ikkunoissa puisia tuuletusluukkuja, onnistuu ympärivuotisen korvausilman johtaminen sisälle yksinkertaisimmin, edullisimmin ja puhtaimmin Aa-rakoventtiilillä.

Näin pidät siitepölyn ja muut epäpuhtaudet pois kotoa

23 syyskuun, 2023
Asuinhuoneistoihin kertyvään siitepöly ja muiden ilman epäpuhtauksien määrään vaikuttavat monet tekijät, joista tärkein on asukkaiden toiminta. Siitepölyn määrää voi vähentää pitämällä ovet ja ikkunat kiinni mahdollisuuksien mukaan siitepölykaudella, huolehtimalla ilmanvaihtolaitteiden kunnosta.

Tuuletusluukku käyttöön

18 syyskuun, 2023
Filtre suodatin ja Velco venttiili tuuletusluukkuun asennettuna on energiataloudellinen, yksinkertainen ja huoleton korvausilmaratkaisu. 1980-luvun lopulla korvausilmaventtiilit tulivat erilaisten sisäilmaongelmien vuoksi lakisääteisiksi kaikkiin painovoimaisella tai koneellisella poistoilmanvaihdolla varustettuihin uudisrakennuksiin.

Säästä ostamalla suodatinta metritavarana.

18 syyskuun, 2023
Allergia-apu myy aktiivihiilisuodatinta ja Filtrete suodatinkangasta mattona, josta voi itse leikata saksilla tarvittavan kokoisia paloja. Myymälästä ja verkkokaupastamme voit ostaa eri kokoisia valmiiksi leikattuja paloja tai pyytää leikattuna omilla mitoilla.